Willy Johansson – Rakettvasen

with Ingen kommentarer

Rakettvasen Willy JohanssonRakettvasen av Willy Johansson er spennende. Numrert K2026. Den har en form som har gitt den navnet og utvendig og innvendige farger gir et spill som varierer etter ulike lysforhold. Min er relativ lys blå utvendig og mørk grønn i kjernen. Den sto der en dag, skitten og heller lite attraktiv i hylla på min yndlings-thrift. Det var den dagen alle i vår lille by trakk inn til sentrum for å heie på skiløpere som gikk runde på runde i gatene på tilkjørt snø fra skogene rundt. Ingenting for meg. Heldige meg, jeg var derfor eneste kunde i butikken da denne flotte kunstvasen, som er laget av Hadeland Glassverks mest produktive glass-designere fra 50-60 tallene, sto og ventet på meg.

Willy Johansson (1921-1993) var, i tillegg til å være en dyktig glasskunstner, kunstnerisk leder ved Handeland Glassverk fra 1947 til 1988. Han er designeren til mye fint kunstglass fra Hadeland. I tillegg er han opphavet til en mengde fint bruksglass og glass-serier fra denne tiden. I stikkord-listen her på siden finner du etterhvert det jeg samler og eier av WJ – Willy Johansson.

anracom.com