Norway Designs – mocca-skjeer

with Ingen kommentarer

Disse 50-talls mocca-skjeene er et Norway Designs produkt laget ved Plus Fredrikstad. Det var muligens et promoterings-produkt av designforretningen Norway Designs, som ble etablert i Oslo i 1957. Norway Designs ønsket å fremme norsk design både i Norge og internasjonalt. Disse mocca-skjeene har en særpreget form og mønster med logo ND og inskripsjon: ND Sterling ND Fredrikstad ND Oslo ND Norway. Det er en fryd å bruke dem til en kopp espresso!
Skjeene var en gave fra min venninne som vokste opp i US på 50-tallet. Familien hadde nære kontakter til grunderen av Norway Designs, Per Tannum, og mange nydelige gjenstander fant veien til US dengang. Idag har de gått veien om Tyskland, hvor min venninne har bodd i 40 år og videre til meg som med glede tar dem hjem.
Tekstilet som mokka-skjeene ligger på her, er også PLUS Fredrikstad design. Det var mange fine tekstil-kunstnere ved PLUS. Trykte stoffer med spennende farger og mønstre ble brukt til gardiner, duker, puter og til metervare for design-klær. Jeg viser flere tekstiler i andre poster. Se etter PLUS.

anracom.com