Gunnar Nylund – lampe

with Ingen kommentarer

Denne nydelige keramikk-lampen av Gunnar Nylund kan jeg gjerne se på hver dag uten å bli lei. Den har en spesiell vakker form og et særpreget mønster. Jeg skaffet den på en lokal brukhandel og betalte godt for den. Den er verd det. Og den nesten perfekte lampeskjermen var allerede i hus.

Gunnar Nylund (1904-1997) var en svensk designer, kjent fra stentøy og keramikk. Han var tilsluttet Rörstrand fra 1931 og kunstnerisk leder fra 1940-1950. Han bidro til en modernisering av bedriften på det kunsteriske nivå. Man finner gjerne keramikk designet av G. Nylund (GN) fra Rörstrand, Sverige. Før dette var han ved Bing og Grøndahl i København og deltok i formingen av stentøy-produksjonen og var senere kunstnerisk leder for studio Nymölle.

Allerede på slutten av 20-tallet startet han keramikk-studio Nylund & Kreps, senere Saxbo. Sammen med Nathalia Kreps produserte han keramikk. Gjennom hele livet var han forgiver for mange ulike produkter; baderomsinteriør for Ifö, glass for Strömbergshyttan, dyreskulpturer og andre utsmykninger i det offentlige rom.

anracom.com