Lu Klopfer – keramikk

with Ingen kommentarer

Lu Klopfer er en av mine favoritt-keramikere i Tyskland. Denne vakre fargerike vasen er typisk for Lu Klopfer fra 50-tallet. Denne serien med sterke farger og geometriske mønstre kom i mange former og fassonger. Denne er kun 11 cm høy og er signert med L og serienummer 981. Før jeg fikk den hadde jeg allerede to keramikk-vaser av Lu Klopfer. I helt andre stiler.

For noen år siden fant jeg min første Lu Klopfer-vase i München. I den tiden jeg bodde der. Etter min mening en meget formfullendt vase, i potteri-farger men med et spennende relieffmønster. Serienummer 166. Den har en helt annen stil enn den fargerikte geometrisk Lu Klopfer øverst.

Etter at jeg flyttet til Augsburg for noen år siden – Lu Klopfers nærområde – dukket den mørke vasen opp. Den har enda en helt annen stil. Geometriske mønstre, men i lilla/grått/beige på svart bunn. Vasens form er klassisk konkav og på det smaleste punkt er den innvendig så tynn at den bare kan brukes til strå (weedpot). Serienummer 865.

Lu Klopfer (1924-1977) startet sin lære hos bestefar, Johann Lipp, og overtok etter endt mesterutdannelse ved Landshut Keramikkfagskole, hans keramikk-verksted (Töpferei Johann Lipp) i Mering, Tyskland. Lu Klopfer var eksperimentell og prøvde ut mange teknikker på 50-60-70 tallet. Merkingen er som oftest bare med et serienummer og av og til en bokstav.

anracom.com