Severin Brørby – Pasvik

with Ingen kommentarer

Severin Brørby sine gul og orange boller og vaser fra 70-tallet slår pusten ut av meg. De stråler sol og varme. De dukker opp for salg når jeg minst venter det og gir meg hjerteklapp hver gang. Jeg har noen, etterhvert, og mønstrene varierer. Serien fikk navnet Pasvik og i katalogen til Hadeland Glassverk ble de beskrevet som en farvemettet solnedgang over Finnmarksvidda. I samme katalog presenteres de som en serie i orangegult med dekor i flammende rødgyllent!

Severin Brørby (1932-2001) var en av glass-designerne ved Hadeland Glassverk. Fra 1956-1984 var han tilsluttet HG. Han står bak flere av bruksglass-serier som ble laget i 60- og 70-tallene. Foruten Pasvik og Ra, Barbara og Furu. Brørby er også kjent for fine kunstglass-eksemplarer fra tiden ved Hadeland. Hans signatur var SB og K7000-serien.

Severin Brørby startet egen glasshytte i 1984 (Åmot i Modum) og senere i Vik i Hole. Det er mye spennende glass som dukker opp fra den tiden også. Severin – var hans kunstner-signatur de senere år. Jeg kommer etterhvert med flere ting jeg eier.

anracom.com