Grete Prytz Kittelsen – ring

with Ingen kommentarer

Denne vakre, spesielle sølvringen med emalje, som går under navnet Standard, er laget av Grete Prytz Kittelsen (1917-2010).

Grete Prytz Kittelsen var utdannet guldsmed, designer og emaljekunstner og en av de fremste formgivere – ikke bare i Norge – men langt ut over Norden. Hun preget brukskunst og designhistorien helt opp i høy alder.

Hun er kjent for design på mange feldt. Emaljerte skåler, fat, boller og kjeler, som jeg kommer tilbake til.. Hennes smykkedesign er ofte preget av emalje på sølv. Denne ringen laget hun i en periode ved J. Tostrup på 50-tallet. Det finnes en lang rekke smykker med god design laget av Grete Prytz Kittelsen ved J. Tostrup.

Det er spesielt moro å få et slikt smykke og også med original-esken! Den ble meg til del av en god venninne som bor i München og som vet at jeg tar vare på en slik «skatt». Hennes far var norsk og kjente design- og kunsthandverk-miljøet i Norge. Han forsto hva som var god design fra Norge. Jeg er svært takknemlig fordi jeg nå kan bruke denne ringen av og til.

anracom.com